Chaoot op motorreis

10475837_1519142968297128_8438409069631635529_n

Hoezo kunnen mannen niet multitasken? Als mijn vrouw vraagt, “schenk je even wat in?”, dan loop ik naar de keuken. Ik neem alvast de lege koffiekopjes mee naar het aanrecht. Leg het pak koek op de plank, onderweg zie ik de bal van de hond onder de kast liggen, dus die pak ik ook maar even en op de terugweg neem ik alvast de afstandsbediening mee. Ik kan dus uitstekend multitasken!

Ik ben een chaoot en ik weet het. Een grote tocht plannen begint bij mij minimaal een half jaar van te voren. Natuurlijk is de voorpret een deel van de reis, maar ook noodzakelijk. Op de kast plak ik een lijst met “to do”, “to pack” en “to see” en schrijf daar op wat in mijn gedachte komt en streep af wat gedaan is. De vaste indeling van mijn koffers helpt ook om de boel te ordenen. Voeding links, kampeerspullen, carterolie, gereedschap en reservedelen rechts, kleding plus laptop in de topkoffer, fototoestel, laders, papieren, kaarten en een snelle snack in de tanktas.

 

Ook zoek ik uit of ik in de landen waar ik doorheen wil extra verzekeringen nodig heb(http://bit.ly/V4sB9z), Wat de grote verschillen zijn in de verkeersregels in die landen (http://bit.ly/1tEse13), waar mag ik wildkamperen in het buitenland (http://bit.ly/1liLteB), Helaas ben ik afhankelijk van medicijnen, dus vraag ik een medisch paspoort aan (http://bit.ly/1gy4SSR) en ik maak een aantal kopieën van mijn paspoort en rijbewijs waar ik met het programma Microsoft Paint het BSN nummer heb verwijderd. Als ik dan ergens een kopie moet afstaan kunnen ze geen identiteitsfraude plegen. Ik ben dol op spanning en avontuur, maar wel die ik zelf opzoek en niet het gene wat mij van buitenaf word opgedrongen.

Bij de opmerking “Lekker hé zo’n drankje” val ik met een klap van mijn roze wolk en loop naar de keuken om een drankje in te schenken. Ondertussen elke verleiding weerstaand om nog iets extra’s te doen en weer met lege handen aan te komen. Multitasken? Toch nog maar een beetje trainen. Maar de volgende tocht vormt zich al in mijn gedachten.

Kijk ook eens naar

Geef een reactie