Van Grimsel, Furka, Gotthard naar Susten! (.gdb)

Grimsel-Furka
Deze route (190 kilometer/2:59uur) begint vanuit het leuke, Zwitserse Interlaken. Met uitzicht op drie imposante bergtoppen, de Junkfrau, Eiger en Mönch, gaat het eerste stuk langs de Brienzersee. De dorpjes langs dit meer zijn in het hoogseizoen afgeladen vol met toeristen maar in het voor- en najaar valt het hier heel erg mee met de drukte.

Deze weg is zeer goed te rijden. Niet druk en niet uitdagend maar er is genoeg te zien. Na ongeveer 30 kilometer begint het echte werk en gaat de route de Grimselpas op. Een prachtige weg tussen de besneeuwde bergtoppen. De mooie, ronde, overzichtelijke bochten in combinatie met goed asfalt zorgen ervoor dat iedere motorrijder met een grote glimlach zijn of haar motor de bocht om slingert. Deze weg verdient wel een kleine opmerking: Bovenaan de Grimsel kan het zelfs in de zomer vrij fris zijn. Aan het einde van de Grimselpas is het een keer rechtsaf slaan en linksaf om de Furkastrasse op te rijden, oftewel de Furkapas. Net als op de Grimsel rijd je hier tussen de besneeuwde bergtoppen maar met dit verschil dat de Furka een stukje uitdagender is. Snelle bochten worden kort afgewisseld met korte, krappe haarspeldbochten. Een beginnend motorrijder zal zich hier extra moeten concentreren. Af en toe gaat het steil omhoog op de Furkastrasse. Eenmaal op de top merk je dat deze steile stukken ook een voordeel hebben; je mag namelijk net zo steil weer naar beneden. Klim goed in de motor, handen stevig aan het stuur en hard aanremmen voor een serie mooie haarspeldbochten. Snel om een rotswand heen, door een stroompje ijswater en weer een volgende serie haarspeldbochten. Vergeet tijdens deze prachtige afdaling niet om af en toe om je heen te kijken. Af en toe van het gas af om de Furka en de Grimsel in een beeld te vangen is helemaal niet erg. Voor je het weet ben je weer beneden.

De route is in .gdb te downloaden voor jou navigatiesysteem.

De route is in .gdb te downloaden voor jou navigatiesysteem.

Na de Furka pakt deze route nog een stukje van de Gotthardpas mee. Verschillende smalle tunneltjes en mooie ronde bochten brengen je aan het begin van de Sustenpas. Deze weg met goed asfalt is zeer goed te rijden voor iedere motorrijder. Dat betekend niet dat het uitzicht minder mooi is. Je rijdt hier door een flink bebost gebied in een wat meer glooiend landschap. De bochten lopen flink wat ronder en zijn overzichtelijker dan op de Furkastrasse. Af en toe kom je een serie korte haarspeldbochten tegen waardoor je weer even op scherp gezet wordt. Het hoogteverschil wordt over een langere afstand overbrugt waardoor deze weg minder stijl is dan de vorige passen. Via Meiringen brengt de route je weer naar de Brienzersee waar je via de andere kant van het meer terug naar Interlaken rijdt.

Grimsel-Susten-Furka-Gotthard.gdb

Deze route is gemaakt, gereden en aangeboden door MijnMotorMakelaar. Wij geven tips over reizen met de motor, laten zien welke routes mooi zijn om te rijden en waarom. Daarnaast adviseren wij over de aanschaf, verkoop en onderhoud van jouw motor en bieden wij de mogelijkheid aan om jouw motor te verkopen. Kijk voor meer informatie hierover op www.mijnmotormakelaar.nl of stuur een e-mail naar info@mijnmotormakelaar.nl

Kijk ook eens naar

Geef een reactie