Van Gerolstein naar Koblenz in de Eifel (.gdb)

Gerolstein-Koblenz

Deze route (156km, 2.33uur) loopt van Gerolstein naar Koblenz in de Eifel. Gerolstein is een leuke plaats met een bruisend centrum in een prachtige, heuvelachtige omgeving. Dit is in het begin van de rit al meteen merkbaar. Zodra je Gerolstein uitrijdt ga je al redelijk steil omhoog met een aantal korte haarspeldbochten. Ideaal om weer even in het ritme te komen.

1

2

Na ongeveer een kwartier flink sturen wordt het hoogteverschil minder. De route loopt door een glooiend landschap over een zogenoemd boerenweggetje. De weg is door landbouwwerktuigen aangetast en de bochten gaan redelijk scherp de hoek om dus even oppassen. Langzaamaan wordt het vloeiender en groener. In de bossen is het minder steil dan in het begin van de route maar de bochten zijn er niet minder mooi om. Korte, ronddraaiende haarspeldbochten worden afgewisseld met lange, overzichtelijke bochten waar je vol gas doorheen kan. Ook op dit stuk luidt het advies: ‘Klim goed in je stuur en kijk vooral om je heen’. Na een aantal kleine dorpen brengt de route je bij Bremm. Hier daal je via vijf haarspeldbochten af tot aan de Moezel. Het asfalt is hier in zeer goede staat dus de voetsteuntjes kunnen aan de grond.

3

Beneden blijf je de Moezel volgen. Dit stuk is erg toeristisch dus in het hoogseizoen kan het best druk zijn op de weg die je door verschillende Moezelplaatsen loodst waaronder Cochem. Hier is altijd wel wat te beleven. Bij mooi weer is er van alles te doen voor de motorrijder en als het weer minder is, zijn er natuurlijk nog de vele wijnproeverijen en leuke winkeltjes. Het is zeker de moeite waard om hier even een stop te maken. Na nog meer glooiende bochten in de brede weg en vele wijnranken te zijn gepasseerd komt de route op het eindpunt uit in Koblenz. Volgens de route stop je bij de bekende, Duitse motorwinkels Polo en Louis maar je bent natuurlijk vrij om de rest van deze leuke stad zelf te verkennen.

Gerolstein-Koblenz.gdb

4

Deze route is gemaakt, gereden en aangeboden door MijnMotorMakelaar. MijnMotorMakelaar geeft tips over reizen met de motor, laten zien welke routes mooi zijn om te rijden en waarom. Daarnaast kan je bij ze terecht voor advies over de aanschaf, verkoop en onderhoud van jouw motor en bieden ze de mogelijkheid aan om jouw motor te verkopen. Kijk voor meer informatie hierover op www.mijnmotormakelaar.nl of stuur een e-mail naar info@mijnmotormakelaar.nl

Kijk ook eens naar

Geef een reactie